Pris til pigerne bag DropBucket

Året iværksættere. De to studiekammerater Heiða G. Nolsøe og Marie S. Berggren vandt Frederiksbergs  iværksætterpris. 
 
Af Nanna Boye 
Foto Dan Møller
 
- Vi er superglade for prisen. Det er en stor anerkendelse, og vi er ekstra glade for at få prisen fra kommunen.
- Frederiksberg Kommune troede på os helt fra starten, støttede os og afprøvede DropBucket på bl.a. loppemarkedet bag rådhuset.
- Det er en dejlig dag for os begge og vi er både rørt og glade, siger frederiksbergeren Marie S. Berggren til Lokalavisen.
Og dommerkomitéen var ikke i tvivl: Opfinderne af reklamefinansierede engangsskraldespande, DropBucket, vandt  årets iværksætterpris på Frederiksberg.
Bag idéen til de mobile skraldespande står de to studiekammerater Marie S. Berggren og Heiða G. Nolsøe.
 
Afslag fra DTU
Det skal være let at komme af med sit skrald, man skal ikke lede efter skraldespandene. Det er en del af visionen bag DropBucket, den mobile skraldespand.
Skraldespanden er i produktion og bruges bl.a. af Roskilde Festival,  til årets julemarked i Aarhus Kommune, Distortion samt af Frederiksberg Kommune ved sommerens loppemarked. 
De fandt på den mobile skraldespand i 2011, og efter at Roskilde Festival sagde god for skraldespanden i 2013, er det gået stærkt.
Sidste nye tiltag er DropBucket til indendørs brug til f.eks. brugte batterier,  el-pærer eller småskrald, så man hurtigt kan få ryddet op i bilen eller på arbejdspladsen. 
Desuden afprøves DropBucket på flere byggepladser, så markedet udvides. 
- Næste skridt er en undersøgelse af markedet i Sverige, Norge og Tyskland. Vi har ansat en sælger og firmaet går godt, men vi har desværre fået afslag fra DTU om udsættelse af studierne, forklarer Marie.
Marie og Heiða studerer begge på DTU på linjen Design og Innovation, og har opfundet DropBucket som et projekt på DTU.
Begge iværksættere mangler halvandet år på DTU og har bedt om udsættelse til at færdiggøre studiet, da firmaet i øjeblikket tager al deres tid.
De har netop fået afslag, og derfor dropper de studiet.
- Det er lidt mærkeligt og ærgerligt, men der kan ikke gives dispensation på grund af opstart af en virksomhed, siger Marie.
 
Grønne tanker
Den miljøvenlige engangsskraldespand er pyramideformet så den ikke blæses væk af vinden, den har huller i hjørnerne, så bl.a. ølsjatter kan sive ud, og en tynd plasthinde, der forstærker materialet og gør bølgepappen vandafvisende. 
Den er nem at sætte op, er lavet af genbrugspap og skal ikke tømmes, man smider bare hele skraldespanden ud.
Den miljøvenlige skraldespand er lavet af genbrugspap og produceres i Danmark.
Prisen blev overrakt i sidste uge på rådhuset, og i den forbindelse sagde borgmester Jørgen Glenthøj (C):
- Et af Frederiksbergs allervigtigste aktiver er vores erhvervsliv - ikke mindst vores dygtige og nytænkende iværksættere. 
- Vinderne i år bekræfter, at en enkel løsning på en udfordring ofte kan være en sund forretningsidé. Grønne og bæredygtige engangsskraldespande til begivenheder, der ofte giver meget snavs og affald er genial i al sin enkelthed. Jeg håber, at ambitionerne om at ramme hele Europa med DropBucket bliver en realitet i de kommende år. 
Der var i alt 27 nominerede firmaer til prisen. 
Tre af dem var særligt nominerede, ud over DropBucket som vandt, var der hædrende omtale til Insuco og Futurelabs. 
Insuco tilbyder rådgivning indenfor anlægssektoren mens Futurelabs leverer CRM systemer til mindre og mellemstore virksomheder.
Det er fjerde år i træk TimeVision, TimeTax og Frederiksberg Kommune markerer byens iværksættere med en pris. Ud over hæderen modtog de to iværksættere 25.000 kroner.
 

Kommentarer  

 
0 #1 Maryanne %15.-%05.-%2015 22:03
It is equally at home in modelling plants that involve machines, packing lines, tanks,
assembly lines and so on in make to order, make to stock,
engineer to order, repetitive and continuous processes.Feel free to surf to my weblog :: odoo
erp: https://Www.Youtube.com/watch?v=i5qAttqKkXo
Citater
 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
OpdatérPowered by itsupport.dk