Yngst på listen

18-årige Adam O’Neill von Benzon stiller op for Enheds-listen. Mærkesagerne er uddannelse, bedre forhold for skatere, et værested eller folk …


18-årige Adam O’Neill von Benzon stiller op for Enheds-listen. Mærkesagerne er uddannelse, bedre forhold for skatere, et værested eller folkehus for unge og flere spillesteder i byen.

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

Politiske debatter gør mig klogere, så selv om jeg ikke bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen, får jeg meget ud af at være politisk aktiv,« siger 18-årige Adam O’Neille von Benzon. Han bor på Wilkensvej sammen med sin familie og går i 2. G på Rysensteen Gymnasium.

Fritiden bruger han på at spille guitar, skak, stå på skateboard, læse matematik, og så spiller han bordtennis i Folkehuset Absalon.

Han blev politisk aktiv, da han gik i 9. klasse på Den Classenske Legatskole.

»Jeg var træt af uddannelsessystemet og det bureaukrati, der var på skolen.

Der manglede individualisering og differentiering i undervisningen, og så var vi alt for mange elever i klassen. Det blev sådan en slags standard-undervisning, men jeg fandt hurtigt ud af, at det er fordi lærerne ikke har tid nok.

Det er det samme i gymnasiet. Her er vi også alt for mange i klassen,« fortæller Adam, der har været politisk aktiv i Socialistisk UngdomsFront (SUF) siden 2014. Enhedslisten har ingen ungdomsorganisation, men samarbejder med SUF.

Det bedste menneskesyn

»Enhedslisten, det er der, jeg ser mig selv bedst. Det er på grund af partiets menneske- og samfundssyn. Man kan altid gøre noget selv, men det handler om opvækst og vilkår. De ydre forudsætninger er også med til at skabe en,« konstaterer Adam, der primært vil repræsentere ungdommen, hvis han bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen.

Uddannelse og kultur

»Jeg vil gerne være med til at nuancere debatterne i kommunalbestyrelsen, så de unge også høres. Jeg vil repræsentere de unge med de ting, der også berører mig. Jeg lægger vægt på uddannelse og kultur.

Jeg er interesseret i politik, og hvis der er noget jeg ikke forstår, får jeg større indsigt ved at være politisk aktiv, se og opleve det indefra, i stedet for at se det hele udefra,« fortæller Adam. Hans motto er: ‘Lad det bedste argument vinde’.

Det, der optager ham politisk, er uddannelsessystemet, både folkeskolen og de videregående uddannelser, og så mener han, at der mangler et værested for unge på Frederiksberg. Han bruger ofte Folkehuset Absalon på Vesterbro, hvor der er billig mad og aktiviteter.

Han skater og mener, at der mangler en skaterbane i byen, mere end den ene lille bane der findes på Nordens Plads. Så når han skater, tager han også over kommunegrænsen.

Men Adam peger på flere steder, hvor der kunne etableres skaterbaner: Søndermarken, Bispeengbuen og Falkoner Plads.

Adam har boet på Frederikserg i 10 år, og han peger på flere ting, han er glad for i byen. Han siger:

»Jeg er meget glad for metroen og naturen i byen. Det er også fedt, at Frederiksberg Kommune støtter og deltager, når der er Copenhagen Jazz Festival, men der mangler spillesteder, og så kunne Frederiksberg godt være en mere mangfoldig by,« siger Adam, der foretrækker spillestederne Vega og Jazzhouse.

Adam træffes bedst på Facebook, og når valgkampen intensiveres op til 21. november, er han også at finde i gadebilledet.

Kommentarer

1