Hattedamerne og de ringlende armbånd

OK Klubben fejrer sig selv, anledningen er 50-års jubilæet. Det fejres på rådhuset med en stor Elvisfest.   Af Nanna Boye. nanna@lokala …


OK Klubben fejrer sig selv, anledningen er 50-års jubilæet. Det fejres på rådhuset med en stor Elvisfest.

 

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

For Thea Brank har OK Klubben været hele hendes liv. Den har givet indhold ikke bare til stifteren, men til tusindvis af mennesker, der har moret sig, er blevet klogere og fået venskaber i klubben på hjørnet af Frederiksberg Allé og Allegade.

Det hele startede på Finsensvej for 50 år siden, hvor Thea Brank sammen med sin mand Arne Ginge, satte gang i OK Klubben. I dag er der OK Klubber i hele landet.

Lokalavisen møder 93-årige Thea Brank i hjemmet på Falkoner Allé.

Hun kommer stadig i OK Klubben, men kun en-to gange om ugen. Men minder er der nok af. Thea har fundet udklip og fotos frem og fortæller om dengang det hele startede.

»Jeg tænker ikke så meget over det i det daglige, men der er sket store forandringer i OK Klubben.

Da vi startede, var mange af de frivillige gifte damer, der kedede sig derhjemme. Det har ændret sig meget,« forklarer Thea, og fortæller, at i de første år, fik OK Klubben øgenavnet ‘Hattedamerne og de ringlende armbånds klub’.

»Det var tiden. Dengang gik jeg heller ikke ned på gaden og handlede uden hat på. Vi brød os selvfølgelig ikke om det ry, men det ændrede sig efterhånden, og vi blev accepteret for det vi lavede.«

Simon Spies og Gardasøen

»Arne og jeg fik ideen til et sted, hvor der også skulle være noget indhold. Vi skulle ikke bare vise film. Det skulle være arrangementer med indhold, medlemmerne skulle have noget med hjem. Vi arrangerede forfatterforedrag, havde skuespillere og teaterdirektører på besøg.

Jeg har aldrig været til banko, men det har været populært alle årene – og er det stadig.

Vi fik også et samarbejde med Simon Spies, medlemmerne kunne komme billigt med på afbudsrejser.

Hvis man kunne tage af sted med kort varsel kostede rejserne ikke mere end 50-100 kroner, og kunne man rejse samme dag, kostede det bare en krone,« fortæller Thea, der sammen med sin mand også begyndte at arrangere rejser.

Turene gik til både Grønland, Kina, Israel og Moskva, senere kom de populære ture til Gardasøen.

Klubben betyder alt

»OK Klubben betyder alt for mig. Det har været mit andet hjem. Der har været mange skønne timer med glæder, oplevelser og venskaber, men i forhold til mine fem børn, har jeg nok ofret mig og brugt mange timer på OK Klubben,« siger Thea, der har fem børn, ni børnebørn og fire oldebørn. Hun har boet i lejligheden på Falkoner Allé i mere end 30 år, og noget af det bedste, der er sket i lejligheden, de senere år, er altanen, som hun nyder hver dag.

Da hendes mand, Arne Ginge døde i 2002, var hun ved at opgive det hele. Om den tid fortæller Thea:

»Det var en svær tid. Det var mine børn der tog fat i mig, og fik mig ned i OK Klubben igen.

Det var meget hårdt, for vi havde jo skabt OK Klubben sammen. Men det var også i klubben, at jeg fik indholdet i livet tilbage,« fortæller Thea.

Har de bomlet fru Brank …

»Det er svært at fremhæve højdepunkter gennem de 50 år. Der har været mange, men 30-års jubilæet på Nimb, er noget af den flotteste fest jeg har været med til.

Vi var 300 mennesker og alle var i festtøj. Det var en af de helt store begivenheder,« erindrer Thea.

Protektor for OK Klubben er prinsesse Benedikte, og det har også betydet royale besøg, og der er flere højdepunkter for Thea, men hun fremhæver et enkelt besøg på Sorgenfri Slot.

»Jeg var nok en smule nervøs. Der var garder på gårdspladsen og pyntet op. Arne og jeg kom i god tid. Jeg var helt forvirret og glemte at tage mine solbriller af. Dem sad jeg med på, indtil arveprins Knud siger:

‘Har De været ude at bumle i nat fru Brank?’.

Så var isen brudt, og jeg var ikke nervøs mere. Og med kongehuset som protektor, fik vi en blåstempling i 1973.«

Fra mejeri til Den Gule Villa

Det hele startede i et nedlagt mejeri på Finsensvej.

Her lejede OK Klubben sig ind i de to første år, inden de noget større lokaler på Allégade blev fundet.

Her har klubben været siden, men i det nye år, flytter klubben til Den Gule Villa i Flintholm-kvarteret.

»OK Klubben har været mit halve liv, og jeg havde ikke lige ventet, at vi bare kunne blive opsagt og skulle flytte.

Det var et chok, men nu har jeg forsonet mig med tanken om, at OK Klubben skal ud i Den Gule Villa, men man kan ikke sammenligne de to steder.

Hvis jeg var 50 år yngre, ville jeg have hjulpet med at starte forfra, men nu vil jeg ikke blande mig.

Det bliver på andre præmisser, men det eneste jeg håber er, at vi kan flytte den særlige OK ånd med.

Jeg håber at de fleste medlemmer ikke svigter OK Klubben, og så håber jeg også at der kommer nye til, siger Thea, der har valgt temaet for jubilæumsfesten.

Vild med Elvis

Det bliver en Elvisfest for fuld skrue. Rådhushallen fyldes med Elvistoner og rådhuspladsen fyldes med biler – som de så ud for 50 år siden.

»Jeg er ellers mest til opera, men jeg elsker Elvis. jeg er vild med rytmen og så er han enormt charmerende,« siger Thea.

Ældreminister Thyra Frank (LA) har også meldt sin ankomst.

Festen finder sted fredag 6. oktober fra kl. 13. Festen er primært for OK Klubbens medlemmer, men restbilletter sælges i OK Huset, Allégade.

 

Kommentarer

1