Radikal stemmesluger trækker sig som kandidat til kommunalvalget

Formanden for børneudvalget, Karsten Lauritsen (R), ser ikke sig selv som en del af partiets nye linje og et valgforbund med venstrefløjen, …


Formanden for børneudvalget, Karsten Lauritsen (R), ser ikke sig selv som en del af partiets nye linje og et valgforbund med venstrefløjen, forklarer han.

 

Af Jeanette Hougaard.

jhg@minby.dk.

Foto Michael Paldan.

Radikale Venstre på Frederiksberg kan nu vinke farvel til endnu et kendt navn på opstillingslisten til kommunalvalget i november.

Søndag traf børneudvalgets formand, Karsten Lauritsen, beslutning om ikke at genopstille for partiet, som han har været medlem af gennem 16 år og siden 2013 har repræsenteret i kommunalbestyrelsen. Han blev ved sidste valg i 2013 topscorer på Radikale Venstres opstillingsliste med 805 personlige stemmer.

»I respekt for den nye linje, der er lagt, tror jeg, det er bedre med et nyt hold, som kan føre den linje igennem. Man har valgt at arbejde sammen med rød blok, og i respekt for demokratiet, håber jeg jo bare det lykkes, og de får lavet en bred kollision hen over midten,« siger Karsten Lauritsen, som ellers har nydt de snart fire år med lokalpolitisk arbejde, ikke mindst som formand for børneudvalget.

Fastholder godt samarbejde

Selvom den radikale spidskandidat Lone Loklindt flere gange har forklaret, at den borgerlige blokpolitik og manglende samarbejde i kommunalbestyrelsen er argumentet for at fravælge samarbejdet og indgå valg-forbund til anden side, så har Karsten Lauritsen hele tiden haft en anden oplevelse af det politiske arbejde i praksis, siger han.

»Jeg deler ikke kritikken af, at der er blokpolitik og dårligt samarbejde. Det har ikke været min oplevelse. Så hvis det er sådan, man har det, er det jo fair nok, at det er nogle nye, andre end mig, der arbejder i den retning.

Min oplevelse er, at vi laver politik, og det gør vi især i udvalgene, hvor man gør det på en anden måde, end det man oplever til et kommunalbestyrelsesmøde.

I udvalgene, som man ikke refererer fra, arbejder vi meget mere frit og åbent. Jeg sidder i seks udvalg, og jeg synes, at det har været en stor forløsning at se, hvordan det foregår, og hvordan vi prøver at finde hinanden i løsningerne. Men selvfølgelig skal man også huske, at i et demokrati er det jo også flertallet, der bestemmer.«

Lone: »Det er ærgerligt«

Lone Loklindt siger, at hun og Karsten Lauritsen har »et supergodt samarbejde«, men kalder beslutningen »ærgerlig«.

»Karsten har lavet et stort stykke arbejde og fået en masse god erfaring, men selvfølgelig er der også andre ting, der betyder noget for ham, blandt andet nye muligheder i hans virksomhed, så det respekterer jeg da selvfølgelig.«

Hvordan stiller det jer som parti, at Karsten siger farvel?

»Ja, på mange måder er det ærgerligt, for som kandidat appellerer han til nogle andre. Vi er jo ikke så mange, der er selvstændige på vores hold, og det er jo en rigtig interessant profil. Det andet er selvfølgelig, at han er den, der sidder med erfaringen, især på børneområdet, og er blevet kendt der. Så på den måde er han jo en ressource, vi mister, og det er hans fortjeneste, at vi har fået så flot en børnepakke i forbindelse med budgetforliget,« siger Lone Loklindt.

TOP FIRE (R)

De første fire på Radikale Venstres opstillingsliste er:

1. Lone Loklindt
2. David Munis Zepernick
3. Ruben Kidde
4. Ane Eskildsen

 

Kommentarer

1