I hjertet er jeg stadig DF’er

I serien Yngst på listen er vi nået til Frederiksberg Borgerliste (L) og Michael Larsen. Ud af de to opstillede kandidater er 50-årige Micha …


I serien Yngst på listen er vi nået til Frederiksberg Borgerliste (L) og Michael Larsen. Ud af de to opstillede kandidater er 50-årige Michael den yngste.

 

Af Nanna Boye.

nannaboye@gmail.com.

 

Michael Larsen er født på, opvokset på og har altid boet på Frederiksberg. Siden 1994 har han boet på Nis Lorenzens Vej.

»Jeg bor i et socialt belastet område, men i min opgang er der et utrolig godt sammenhold, og jeg har mange venner i lokalområdet.

Jeg kan cykle til det hele og har metroen tæt på,« forklarer politikeren, der har været medlem af Dansk Folkeparti i 10 år, og skiftede til Frederiksberg Borgerliste sidste år.

»Jeg var ikke enig i den politik, der blev ført af Jens Tørning (tidl. rådmand for DF). Han stemte bl.a. for nedskæringer på ældreområdet og for, at flygtninge kunne komme til at bo i en stor villa på Sdr. Fasanvej.

Det blev for meget, men til regionsrådet og folketingsvalgene stemmer jeg stadig Dansk Folkeparti, for i hjertet er jeg stadig DF’er,« siger Michael, der forlod DF i protest sidste efterår.

Kort efter fandt han sammen med Frits Degner i Frederiksberg Borgerliste, der kun har de to opstillede kandidater.

 

Borgeren i centrum

Michaels mærkesager er bedre forhold for ældre og bedre spillesteder for amatørscenerne. Hans slogan er ‘Vi sætter borgeren i centrum’.

I mange år har Michael arbejdet som varmemester i og de seneste to år som ejendomsinspektør i Kastrup for Advokaterne i Rosenborggade.

Med sin 50 år, er han yngst på Frederiksberg Borgerliste. Han er midt i livet, og det afspejles også af hans mærkesager.

»Jeg vil gerne gøre forholdene bedre for de ældre. Jeg var ikke imponeret over det, jeg så, da min mor havde brug for hjælp, de sidste tre år hun levede. Maden, hun fik leveret, var kold, og hjemmehjælperne havde ikke tid nok.

Det vil jeg gerne gøre bedre, for vi bliver jo alle ældre, og Frederiksberg skal være et godt sted at blive gammel. Pengene til bedre forhold, de skal tages fra flygtningene,« pointerer Michael, der som så mange andre også har en holdning til hospitalsgrunden.

Her vil han gerne bevare de grønne områder og få bygget billige ældre-og ungdomsboliger som skal mikses på området, og skal kunne betales for en SU eller en folkepension.

 

Kulturen i fokus

I kulturkredse kendes Michael for sit mangeårige engagement i amatørteaterforeningen, Frederiksberg Teater, hvor han var aktiv i årene 1998-2012.

I dag er han mest forbruger, og når han går i teatret, er han ikke i tvivl, hvor han skal se forestillingerne. Det sker på Det Ny Teater.

Al min fritid går med politik, men det bliver også til en tur i teatret eller biografen, ellers ser jeg en god film hjemme.

»Jeg har også været til de årlige Hit House koncerter på Frederiksberg Runddel. Det er et godt initiativ, og samler mange mennesker hvert år.

Jeg har spillet teater i mange år og ved, at der er brug for en stor scene. Amatørteatrene skal altid udenfor kommunen, for at finde egnede scener. Det vil jeg gerne lave om på,« siger Michael og supplerer:

»Jeg lærer meget af at være politisk aktiv.

Det er spændende og udfordrende, for Frits og jeg laver alt selv,« siger Michael, der kan følges på Facebook og Twitter , ved de kommende valgmøder og i weekenderne op til kommunalvalget 21. november, på gaden.

Info: frb-borgerliste.dk

 

 

Kommentarer

1