Videnskabsfestivalen Bloom springer ud igen

Festivalen Bloom hylder naturvidenskaben og dens tænkere. Det sker i Søndermarken. Af Nanna Boye. nanna@lokalavisen-frb.dk. Foto: Dan Møller …


Festivalen Bloom hylder naturvidenskaben og dens tænkere. Det sker i Søndermarken.

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

Foto: Dan Møller.

 

Når der står maj i kalenderen, og løvet er lysegrønt, springer Bloom også ud igen. Det er andet år i træk at festivalen arrangeres af Golden Days i Søndermarken.
Bloom er en festival om natur og videnskab, hvor en bred vifte af topforskere, filosoffer, krøllede hjerner og formidlere, vil gøre os alle klogere.
Ideen er, at alle skal kunne være med, fra børnefamilier og studerende til forskere, så der er lidt for enhver smag og niveau.
Bloom finder sted 26.-27. maj i Søndermarken, hvor der arrangeres foredrag, tænkes ideer, tales om kunst, mad, musik, træer og frisk luft.
Bloom er en sanselig og eksperimenterende festival, hvor de største tænkere, forskere, formidlere og kunstnere fra ind- og udland kan opleves på de otte scener.
Golden Days har allerede nu lavet aftaler med bl.a. Harvard-professoren i teoretisk fysik Lisa Randall, doktor i astrofysik Jean-Pierre Luminet og professor i genetik Tim Spector fra King’s College London.

 

Sidste år havde festivalen godt 6.000 besøgende, så det er en glad og stolt festivaldirektør Svante Lindeburg, der meddeler, at festivalen vender tilbage. Han siger:
»Videnskaben har ofte modsvaret til nogle af de største samfundsmæssige udfordringer, der præger vores tid.
Vi tager naturvidenskaben tilbage til naturen og skaber en sanselig helhedsoplevelse, hvor videnskab og vildskab befrugter hinanden. Vi glæder os til endnu en gang at invitere publikum til at lægge arm med livets største spørgsmål under åben himmel.«
Programmet for Bloom offentliggøres løbende på portalen bloom.ooo

Kommentarer

1