50 år med Lottes farvestrålende kjoler

Lotte Dandanells farvestrålende kjoler fra Olsen-banden-filmene ser offentlighedens lys i jubilæumsudstilling. Benedicte Lorenzen. belo@minb …


Lotte Dandanells farvestrålende kjoler fra Olsen-banden-filmene ser offentlighedens lys i jubilæumsudstilling.

Benedicte Lorenzen.

belo@minby.dk.

Foto: Dan Møller.

 

Gensynet er glædeligt hos Nordisk Film i Valby i disse dage, hvor filmproducenten netop har blændet op for en stor jubilæumsudstilling over den folkekære forbryderbande med efternavnet Olsen, der i år kan fejre sine første 50 år på det store lærred.

 

Et kig i Yvonnes kjoleunivers

Og minderne står da også i kø, så snart man træder ind i Studie 4, der lægger rum til udstillingen, og hvor mange af filmenes scener er blevet optaget.

Cirka midtvejs, når man til et farvestrålende kjoleunivers, og straks dukker billeder af en højttalende og rødhåret Yvonne op på nethinden. Bag de ikoniske kjoler står frederiksbergeren Lotte Dandanell, som kiggede forbi udstillingen i fredags:

»Nordisk Film lavede jo en anden udstilling om Olsen-banden sidste år, hvor man også kunne se nogle af Yvonnes kjoler. På denne er der dog kommet flere til. Mange af dem var så krøllede, da de dukkede op, at de lige måtte en tur hjem til mig for at blive strøget,« fortæller kjoledesigneren.

Mange filmkjoler er løbet gennem Lotte Dandanells symaskine gennem årene, så for hende er gensynet ikke helt så magisk. Hun er dog alligevel glad for at have været med i filmuniverset.

»Jeg har lavet 40 andre film sidenhen, og folk kommer hele tiden og spørger om ditten og datten. Når det er sagt, så er det da meget sjovt at lave noget, der er så ikonisk, og som så mange mennesker stadig elsker,« siger hun.

 

JUBILÆUMSÅRET:

Udstillingen: Kan opleves i løbet 2018. Bestil en rundvisning i Olsen-bandens univers eller oplev udstillingen på egen hånd i weekenderne, hvor der er åbent fra kl. 10-17.
I biffen: 50-året fejres også i Nordisk Film Biografer, hvor der vises en Olsen-banden film første søndag i måneden. Prisen er 50 kroner, og der er først til mølle. Film nummer to, ‘Olsen-banden på spanden’, kan opleves 4. februar.

Kommentarer

1