Det smukkeste show fra naturens hånd

Verdens bedste naturprogram Planet Earth kommer til Forum – med Rane Willerslev som vært.   Af Finn Edvard. finn.edvard@gmail.com. Pres …


Verdens bedste naturprogram Planet Earth kommer til Forum – med Rane Willerslev som vært.

 

Af Finn Edvard.

finn.edvard@gmail.com.

Pressefoto.

 

BBC Planet Earth II, med ingen ringere end Rane Willerslev som vært, er klar til at indtage Forum søndag 4. marts.

Hvem husker mon ikke Youtube-hittet (over 10 millioner views) med leguanen, som på mirakuløs vis slipper væk fra slangerne?

Det er action-drama på højde med de største hollywood-blockbusters, krydret med storslået musik af en oscar-vinder.

I 2006 revolutionerede det britiske tv-selskab BBC med dokumentaren Planet Earth den måde, naturen fremstilles på film og ændrede effektivt vores perspektiv på den verden, vi lever i.

 

Ny teknologi

I 2018 følger den længe ventede opfølger, Planet Earth II. Den giver, takket være ny teknologi, en helt ny vinkel på de unikke billeder – tættere på, mere voldsomt og mere overraskende end nogensinde før. Det er endnu engang lykkedes BBC at sætte nye standarder. Kameraholdene brugte tre år og sammenlagt 2.089 dage på 117 ture til 40 landefor at sikre disse helt ekstraordinære optagelser af kloden og dens skabninger.

Ved hjælp af droner, kamerafælder, telelinser, low-light- og high-speed kameraer har vi nu, for første gang nogensinde, mulighed for at følge dyr, vi aldrig har kunnet komme tæt på, i deres naturlige omgivelser.

 

Ekstreme levesteder

BBC har udvalgt og sammenklippet helt nyt materiale til koncertudgaven af Planet Earth II.

Den tager publikum med til nye ekstreme levesteder – fjerne øer, ørkener, i junglen – og som noget helt nyt: dyrenes levesteder i byerne.

De har til dato har været nærmest umulige at komme tæt på og se med det menneskelige øje og nå med datidens teknologi.

At opleve Rane Willerslev er som at gå ombord på et eksprestog i topfart.

Manden er så fyldt med fortælle- og formidlingsglæde, at han uden besvær når helt ned på allerbageste række. Med Ranes globetrotterhjerte og ægte fortælleglæde – for ikke at tale om Hans Zimmers (Blade Runner) fantastiske musik spillet live på scenen af et stort symfoniorkester – venter der publikum en magisk oplevelse, når dørene slås op til Forum søndag 4. marts.

Her er action og spænding, smukke naturscenarier, vidunderlig musik og en vært på toppen af sin karriere.

Kommentarer

1