Glad Mad i KU.BE

Glad Mad under Glad Fonden skal lave mad i cafeen i KU.BE. Tag med til åbent hus-arrangement. Af Nanna Boye. nanna@lokalavisen-frb.dk. …


Glad Mad under Glad Fonden skal lave mad i cafeen i KU.BE. Tag med til åbent hus-arrangement.

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

 

Det er den første kantine/café som Glad Mad driver på Frederiksberg. De har vundet udbudsrunden og laver mad i KU.BE. De åbnede 1. marts, så det hele er nyt.

Administrerende direktør Mikkel Holmbäck siger til Lokalavisen:

»Det er fantastisk. KU.BE er alletiders platform og et interessant sted for os.

Det er et levende hus med en masse mennesker, og vi bliver synlige i cafeen. Brugerne møder mangfoldigheden, vi skaber nye arbejdspladser og køkkenet er indrettet, så vores elever fra fagskolen, kan komme i praktik i KU.BE. Men vores personalepolitik – ansatte som elever – adskiller sig ikke så meget fra det almindelige arbejdsmarked.«

Glad Fonden har 270 ansatte. Her er et miks af medarbejdere, som både består af professionelle kokke og assistenter samt folk med udviklingsforstyrrelser eller som er udviklingshæmmede. Altså folk med kognitivt handikap.

 

Café Glad og dagens ret

Glad Mad driver cafeen i stueetagen i KU.BE og har samtidig skiftet navn til Café Glad.

Glad Mad driver en lang række kantiner og cafeer i byen, bl.a. DR Byen, SOPU kantinen i Skelbækgade, og FOSS kantine i Hillerød.

Desuden har Glad Fonden oprettet en fagskole, hvor personalet oplæres, inden de kommer ud på arbejdsmarkedet.

Køkkenchef Nick Vienberg Christiansen har tidligere været køkkenchef på Carlsberg, har forpagtet Restaurant Lakeside i Humlebæk, så han har været rundt omkring efter endt læretid på Restaurant Nautilus i Vedbæk.

I KU.BE serveres dagens suppe og dagens ret alle hverdage fra klokken 12 og resten af dagen. I weekenden står den på brunch.

»Jeg laver klassisk dansk mad med et tvist. Jeg er også meget glad for det asiatiske køkken, så folk kan forvente alt fra frikadeller til nudler. Det vigtigste er, at det er mad lavet med kærlighed fra bunden. Det skal være sundt, varieret og så vidt muligt økologisk.

Udfordringerne her i huset er, at det er et åbent hus. Vi ved aldrig hvor mange gæster vi får,« siger køkkenchefen, der også håber på lidt udeservering, når foråret nærmer sig.

»Her er plads til undervisning af eleverne fra fagskolen, og i næste uge kommer der mere personale. Det ser jeg også frem til,« siger Nick Vienberg Christiansen, der har haft travlt siden åbningen.

 

Åbent hus
Glad Fonden startede i 1999 med TV-Glad. Senere er fonden udviklet til en lang række områder, bl.a. radio, køkkenbranchen, teater og design. Onsdag 14. marts kl. 17 inviterer KU.BE og Glad Mad til åbent hus med musik, fællesspisning og information om Glad Mad.
Yderligere info: gladmad.dk og gladfonden.dk

Kommentarer

1