Udsatteråd er klar til at hjælpe

Frederiksberg har fået et udsatteråd for de socialt udsatte. Formanden er sognepræst Michael Brautsch. Af Heidi Engelund. hee@minby.dk. …


Frederiksberg har fået et udsatteråd for de socialt udsatte. Formanden er sognepræst Michael Brautsch.

Af Heidi Engelund.

hee@minby.dk.

 

Nu har Frederiksberg fået et udsatteråd, der vil sætte fokus på at hjælpe socialt udsatte borgere i kommunen.

Formand for rådet er sognepræst Michael Brautsch og næstformand er Pernille Høxbro, der også er formand for kommunens socialudvalg.

De glæder sig begge til at komme i gang med arbejdet.

Den vigtigste opgave for udsatterådet er at sikre, at udsatte og sårbare borgere på Frederiksberg bliver hørt og føler sig som en del af de lokale liv.

»Alle her i byen skal have mulighed for at skabe et godt liv for sig selv, og det gælder også, hvis man er socialt udsat,« siger den nye formand.

Forleden blev det første møde i udsatterådet afholdt, hvor de første drøftelser om udsathed og indsatser på Frederiksberg var på programmet.

Udsatterådet tæller i alt 12 medlemmer.

 

Følg rådets arbejde

Det er ambitionen for både næstformanden og formanden, at det nye råd bliver en aktiv og synlig del af Frederiksberg.

De fortæller om arbejdet:

»Udsathed har mange ansigter, men vi skal være varsomme med at sætte folk i bås. Hjemløshed er i sig selv ikke lig med udsathed, det er et misbrug i sig selv heller ikke. Begge udfordringer kan man få hjælp til på forskellig vis, men virkeligheden er, at udsatte borgere som oftest har mere end ét problem på én gang.

De borgere, som havner i en udsat livssituation har ofte komplekse og sammensatte udfordringer med en kombination af bl.a. hjemløshed, misbrug, prostitution, sindslidelse eller vold i familien«.

Har du lyst til at vide mere, så er der oprettet en facebook-side, hvor du kan følge rådets ideer og arbejde. Adressen er: facebook.com/frederiksbergudsatteraad.

 

Udsatteråd

Der er 12 medlemmer i udsatterådet.

  • Formand Michael Brautsch og næstformand Pernille Høxbro (K). Mette Bang Larsen (EL) sidder i rådet, som politisk valgt.
  • Fra organisationer og brugergrupper sidder: Pia Frydensberg Lång, Jesper Michelsen, Jessy R. Mikkelsen, Ebbe Lorenzen, Christian Hvidt og Kim A. Jensen.
  • Suppleanter er: Anne-Marie Macdonald, Steen Gormsen og Claus Thestrup.

Kommentarer

1